Gymnasium

Als je kiest voor het gymnasium kies je voor een klassieke opleiding. Wellicht weet je al dat we de tijd waarin de oude Grieken en Romeinen leefden, de Klassieke Oudheid noemen. Belangrijke vakken op het gymnasium zijn Latijn en Grieks (dit laatste vak vanaf leerjaar 2). Dat zijn de talen die 2500 jaar geleden de basis hebben gelegd voor ons westers denken en doen. In die talen hebben belangrijke en beroemde dichters, filosofen en geschiedschrijvers zich uitgedrukt. Je krijgt bij die talen ook kijk op de antieke cultuur en kunst. Bij de klassieke kunst hoort ook de filosofie en geschiedschrijving van de oude Grieken en Romijnen. In de vijfde klas ga je ook naar Rome, zodat je met eigen ogen kunt zien wat de oude Romeinen ons hebben nagelaten. Uiteraard word je met een gymnasiumopleiding toegelaten tot vele universitaire opleidingen. Je begint je gymnasiumopleiding al in de brugklas, maar vor goede leerlingen uit de heterogene brugklas is er een mogelijkheid om in klas 2 te starten.

Voor wie?

Elke leerling van wie op de basisschool duidelijk geworden is dat hij/zij geschikt is voor het vwo, heeft op het gymnasium goede vooruitzichten. Het draait in feite om een goede studiehouding: belangstelling, leergierigheid en doorzettingsvermogen.

Voordelen

Ten eerste doorziet iemand die Latijn heeft geleerd makkelijker de moeilijke dingen van andere talen. Verder krijgt de gymnasiast door de antieke literatuur en de klassieke culturele vorming een goede kennis van de antieke kunstuitingen en denkbeelden van grote denkers van destijds. Deze bagage zal hem voor de rest van zijn leven  onderscheiden van anderen omdat hij er op een speciale manier door gevormd is. Bovendien heeft het volgen van een gymnasiumopleiding op Spieringshoek het voordeel dat door de extra vakken de opleiding een eigen gezicht heeft: het gymnasium op Spieringshoek, anders dan andere!

Agenda
woensdag, 18 september
donderdag, 19 september
19.30 uur: ouderavond 4 vwo
vrijdag, 20 september
zaterdag, 21 september
zondag, 22 september
maandag, 23 september
dinsdag, 24 september

 

Fotoalbum
Naar de fotoalbums