Dé school voor havo, atheneum en gymnasium

 

Kennismaken

Natuurlijk wil je voordat je de overstap gaat maken naar een middelbare school kennismaken met deze school. Je bent van harte welkom!

Ben je gelijk nieuwsgiering naar het gebouw, bekijk dan onze virtuele tour  met allerlei video’s, foto’s en informatie. Natuurlijk kun je ook onze informatiefilm  bekijken. Wil je meer lezen over de school, dan hebben we een glossy magazine  en een informatiefolder . Veel plezier met het ontdekken wat Spieringshoek allemaal te bieden heeft!

 

Meelopen
Wil je de school eens van binnen zien en ontdekken hoe het is om lessen op Spieringshoek te volgen? Kom dan kennismaken op onze meeloopdagen!

Je bent van harte welkom op donderdag 21 januari 2021. Door de lockdown komen 6 en 13 te vervallen. De nieuwe data zijn 27 januari en 3 februari. De meeloopdagen duren van 14 uur tot 16 uur. Natuurlijk mogen je ouders je brengen en halen. Door de maatregelen rondom het coronavirus kunnen je ouders echter niet mee de school en de lesjes in. Leuk dat je komt kennismaken! Je kunt je aanmelden voor één van de drie middagen via deze link.

Heb je nog vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar: meelopen@spieringshoek.nl.

De informatieavonden voor ouders

Maandag 11 januari en dinsdag 12 januari hebben we onze virtuele informatieavonden via livestream uitgezonden.

Kon je hierbij niet aanwezig zijn, maar wil je met je ouders toch graag de informatieavond terugzien? Klik dan op een van de volgende links:

Informatieavond 11 januari
Informatieavond 12  januari

De informatie die is gegeven, is op beide avonden hetzelfde. De ingezonden vragen verschilden per avond. Hieronder staan de onderwerpen van vragen die wij hebben behandeld tijdens de livestream.

Maandag:
- Kinderen van dezelfde basisschool in dezelfde klas?
- Persoonlijke aandacht voor de leerling;
- Keuze voor Technasium (alleen in de bovenbouw of ook in de brugklas);
- Verlengde brugklas (onderwijsniveau).

Dinsdag:
- Vergeten kluiscode;
- Onderwijs tijdens lockdown en aandacht en motivatie voor de leerlingen;
- Klassenindeling brugklas;
- Keuze voor Technasium (keuze mogelijk in de brugklas, of is instroom later mogelijk?);
- Verlengde brugklas (inhoud).
 

Open Huis
Wil je zien hoe het op Spieringshoek eraan toegaat? Dan bezoek je samen met je ouders het Open Huis. Je kunt dan zien hoe onze school eruitziet en je kunt dan kennismaken met de vakken die op Spieringshoek gegeven worden.
Ligt je interesse bij het Technasium? Zorg dan dat je de les O&O (onderzoeken en ontwerpen) bezoekt in onze mooie Technasiumruimte.
Wil je liever meedoen met de sportklas? Dan is een bezoekje aan de gymzaal zeker de moeite waard. Wist je al dat wij ook Spaans en drama (theater) hebben in de brugklas? Ga gerust eens bij die vakken langs. Neem ook eens een kijkje bij Engels. Misschien wil je vanaf klas 2 wel meedoen met Cambridge! Natuurlijk kun je ook bij alle andere vakken een kijkje nemen.

Onze leerlingen vertellen je tijdens het Open Huis wat zij vinden van Spieringshoek. Natuurlijk kun je ook een praatje maken met een van de docenten (de meesters en juffen van de middelbare school).

 Je bent op donderdag 11 februari 2021 om 19.00 uur van harte welkom op ons Open Huis!

De informatie over hoe het Open Huis precies plaatsvindt, wordt binnenkort op deze website vermeld.  

Meer informatie?
Klik hier voor de informatiefolder.
Wil je nog meer weten over onze school? Klik dan hier voor het Spieringshoek magazine.