Dé school voor havo, atheneum en gymnasium

De school

Sg Spieringshoek is een school voor havo, atheneum, gymnasium en technasium. Het schoolgebouw kun je vinden aan de Van der Brugghenlaan 2. We hebben geen andere locaties. De school is vlakbij het metrostation Troelstralaan en het metrostation Schiedam Nieuwland. De meeste leerlingen komen op de fiets, maar met het openbaar vervoer is de school ook goed te bereiken.

Het gymnasium en het atheneum zijn opleidingen die je voorbereiden op een studie aan een universiteit. Met een havodiploma kun je veel kanten op. Afhankelijk van je profiel kun je diverse opleidingen in het hoger beroepsonderwijs kiezen.

Uitdagend onderwijs
Je kunt op onze school je talenten ontwikkelen. Naast havo, atheneum en gymnasium is er een keuze uit het technasium, de theaterklas, de sportklas of de internationale klas.

Gymnasiumklas
Als talentvolle leerling voel je je uitstekend op je plaats in deze afdeling. In de eerste klas krijg je Latijn en vanaf het tweede jaar Grieks. Je leert ook over de klassieke cultuur en geschiedenis. In de vijfde klas ga je op reis naar Rome.
Meer informatie vind je in de folder: SPH Folder Gymnasium.pdf

Technasiumklas
Spieringshoek mag zich officieel technasium noemen. Tot en met de bovenbouw krijg je projectmatig onderwijs in het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O). Je werkt vier uur per week in de technasiumwerkruimte in groepjes aan een onderzoeksopdracht van een bedrijf of organisatie met een bèta-achtergrond.
Meer informatie vind je in de folder:: SPH Folder Technasium.pdf

Sportklas
In de sportklas volg je naast de gymlessen twee uur per week extra sportlessen waarmee je je verdiept in nieuwe sporten en in de theorie van sport en bewegen. Je gaat bijvoorbeeld watersporten, wandklimmen en mountainbiken.
In de bovenbouw is Bewegen Sport en Maatschappij (BSM) een keuzevak waarin je eindexamen kunt doen.
Meer informatie vind je in de folder: SPH Folder Sportklas.pdf

Theater en Spaans in de brugklas
In de brugklas volg je Spaans en theater. Je maakt alvast kennis met deze vakken. In de bovenbouw kun je deze vakken kiezen en er examen in doen.

Spaans
Spaans is de derde wereldtaal. Daarom hoort deze taal ook zeker thuis in een opleiding. Verder is het natuurlijk superleuk en handig om Spaans te kunnen spreken wanneer je op vakantie in Spanje bent. 

Theater
Tijdens de lessen theater leer je jezelf presenteren, werk je met taal en word je zekerder van jezelf. Je ontwikkelt je fantasie en je leert direct op een situtatie inspelen. 

Cambridge
In de brugklas kan je een test doen om in de tweede klas Cambridge Engels te volgen. Je gaat dan dieper in op de grammatica en woordenschat. Ook komt er cultuur en geschiedenis aan. In het voorexamenjaar sluit je Cambridge af met een Cambridge-examen. Je hebt dan een grote voorsprong op je vervolgopleiding. 

Project 'Jong Ondernemen'
In 4 havo kun je bij het vak bedrijfseconomie (BECO) meedoen met het project 'Jong Ondernemen'. Leerlingen starten daarbij een eigen bedrijf op en zetten een product of dienst in de markt. Je schrijft samen een ondernemingsplan en werkt jullie ideeën uit. 'Jong Ondernemen' brengt je in contact met hetbedrijfsleven en organisaties. Je zult merken dat dit je een goede aansluiting geeft op het hoger beroepsonderwijs: je ontwikkelt ondernemersvaardigheden en je leert resultaatgericht werken.