Vanaf schooljaar 2018-2019

 

Uitdagend onderwijs
Voor elke leerling is er op onze school de mogelijkheid om zijn of haar talent te ontwikkelen. Zo kun je op Spieringshoek de gymnasium-, technasium-, theater-, sport- of internationale klas volgen. Dat zijn mogelijkheden, maar het hoeft natuurlijk niet. We blijven daarom ook havo en atheneum zonder extra vakken aanbieden. In de brugklas krijgt iedereen in ieder geval de volgende vakken: Nederlands, Engels, Frans, geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde, biologie, techniek, lichamelijke opvoeding en levensbeschouwing. De kunstvakken muziek en beeldende vorming worden gegeven in vaklokalen die over de modernste middelen beschikken.

Gymnasiumklas
Als talentvolle leerling voel je je uitstekend op je plaats in deze afdeling. In de eerste klas krijg je Latijn en vanaf het tweede jaar ook Grieks. Je leert ook over de klassieke cultuur en geschiedenis. In de vijfde klas ga je op studiereis naar Rome. In de eerste klas wordt twee uur Latijn per week gegeven.

Technasiumklas
Spieringshoek is een officieel erkende Technasiumschool. Hierdoor kunnen wij het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O) aanbieden: een leuk en uitdagend vak dat de belangstelling voor de exacte vakken stimuleert. Opdrachten die leerlingen uitvoeren, komen vanuit het bedrijfsleven. Opdrachten die er écht toe doen! Er wordt vier uur per weekl O&O gegeven.

Theaterklas
Drama is een kunstvak waarin je jezelf leert presenteren. Je ontwikkelt jezelf in spel, je maakt kennis met theater in al zijn vormen en je leert je fantasie gebruiken. Een vak waarin je ook eindexamen doet; een vak waarvan je ook buiten de dramalessen profijt hebt. Twee uur per week wordt het vak drama gevolgd.

Sportklas
Als je talent en enthousiasme voor sport hebt, is de sportklas een uitkomst. Tijdens de extra gymlessen verdiep je je in sporten, maar worden er ook uitdagende sporten aangeboden, zoals wandklimmen, mountainbiken en watersport. In de bovenbouw volg je dan het vak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij). Buiten de gymlessen worden twee uur per week extra sportlessen gevolgd.

Internationale klas
Vind je het belangrijk om ook over grenzen heen te kijken, dan zul je plezier beleven aan het versterkt talenonderwijs en het vak Spaans. Je leert niet alleen de taal, maar je verdiept je ook in de cultuur van andere landen. Bovendien doe je mee aan uitwisselingen met scholen in Frankrijk en Spanje. In deze klas volg je twee uur Spaans en één uur VTO (Verstrekt Talen Onderwijs).