Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke stage (MaS) houdt in dat jongeren vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode. Dat is goed voor anderen en voor hun persoonlijke ontwikkeling. 
In 4 havo en 5 vwo gaan de leerlingen gedurende 30 uur, op vrijwillige basis, aan het werk in een maatschappelijke organisatie.  Dit moet buiten schooltijd gebeuren, ’s middags, ’s avonds, tijdens weekenden of in de schoolvakanties. De leerling kan zelf kiezen hoe de uren worden ingedeeld.

Er zijn heel veel mogelijkheden voor de maatschappelijke stage. Tijdens de MaS Parade, die in het begin van het schooljaar wordt gehouden, presenteren de maatschappelijke organisaties zich. Ook leerlingen die al stage hebben gelopen, vertellen hun ervaringen. Na de workshops volgt een stagemarkt. Op deze stagemarkt kan vrijblijvend informatie worden opgevraagd bij kraampjes die bemand worden door vertegenwoordigers van diverse maatschappelijke organisaties, en kunnen de leerlingen zich inschrijven voor een stageplek

Via deze link kunt u de folder van het Ministerie van Onderwijs mbt MaS bekijken. Tevens is uitgebreide informatie te vinden op: www.maatschappelijkestage.nl.

Nadere informatie kan verkregen worden via de coördinatoren MaS van Sg Spieringshoek:
- Mw. G. Kop Jansen en mw. P. van Bers, mas@spieringshoek.nl.
 

 

Agenda
dinsdag, 23 januari
40 minutenrooster vervalt
Kijk- en luistertoetsen v6 en h5
woensdag, 24 januari
40 minutenrooster vervalt
Kijk- en luistertoetsen v6 en h5
donderdag, 25 januari
40 minutenrooster vervalt
vrijdag, 26 januari
40 minutenrooster vervalt
zaterdag, 27 januari
zondag, 28 januari
maandag, 29 januari
SE 2 - v6 en h5

 

Fotoalbum
Naar de fotoalbums