Een school voor havo, atheneum en gymnasium

Beleef de tijd van je leven op Spieringshoek!

Spieringshoek is een katholieke school voor havo, atheneum en gymnasium waar leerlingen zich ontwikkelen tot plezierige, zelfstandige en evenwichtige mensen.

Op Spieringshoek beleef jij de tijd van je leven. Je ontdekt wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Je krijgt het onderwijs dat bij jou past. De activiteiten die we daarnaast organiseren, maken van je tijd op de middelbare school een echte belevenis. Vol uitdaging en met de juiste ondersteuning. Spieringshoek heeft een gebouw op de grens van Schiedam en Vlaardingen.

Alles op Spieringshoek draait om goed onderwijs. Je mag erop rekenen dat medewerkers en docenten er alles aan doen om je voor te bereiden op je toekomstige rol in de maatschappij. Bij ons haal je het maximale uit jezelf.

Oog voor de medemens vinden wij vanzelfsprekend. WIj verwachten van iedereen een actieve en positieve houding. Hiermee bedoelen we dat je als leerling je huiswerk maakt, meedoet in de les, vragen stelt als iets onduidelijk is en aandacht en zorg hebt voor elkaar.

Spieringshoek staat aan de Van der Brugghenlaan 2 in Schiedam, vlakbij de metrostations Troelstralaan en Schiedam Nieuwland.

De meeste leerlingen komen op de fiets. Vooral uit Schiedam en Vlaardingen, maar ook uit Albrandswaard, Hoek van Holland, Hoogvliet, Maasland, Maassluis, Pernis of Spijkenisse.

Elk schooljaar maken we onze ambities met het onderwijs concreet met een jaarthema. In het schooljaar 2019-2020 luidt het thema: Kan ik er wat aan doen?! Daarmee onderstrepen we het besef dat iedereen zelf een actieve rol heeft en daarvoor kan kiezen.

Onze ambities baseren we op missie, visie en identiteit van onze school. Hierover lees je meer in onze schoolgids.