Dé school voor havo, atheneum en gymnasium

Op Spieringshoek ga je ervoor!

Spieringshoek is een katholieke school voor havo, atheneum en gymnasium waar leerlingen zich ontwikkelen tot plezierige, zelfstandige en evenwichtige mensen.

Je ontdekt wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Je krijgt het onderwijs dat bij jou past. De activiteiten die we daarnaast organiseren, maken van je tijd op de middelbare school een echte belevenis. Vol uitdaging en met de juiste ondersteuning. Spieringshoek heeft een gebouw op de grens van Schiedam en Vlaardingen.

Alles op Spieringshoek draait om goed onderwijs. Je mag erop rekenen dat medewerkers en docenten er alles aan doen om je voor te bereiden op je toekomstige rol in de maatschappij. Bij ons haal je het maximale uit jezelf.

Bij ons weet je waar je aan toe bent. We maken graag duidelijke afspraken en als er iets niet goed gaat, gaan we het gesprek met elkaar aan. Je mentor, de leerlingcoördinator, afdelingsleider, conciërges, docenten, antipestcoördinator of vertrouwenspersoon: je kan altijd bij iemand terecht. 

Spieringshoek staat aan de Van der Brugghenlaan 2 in Schiedam, vlakbij de metrostations Troelstralaan en Schiedam Nieuwland.

De meeste leerlingen komen op de fiets. Vooral uit Schiedam en Vlaardingen, maar ook uit Albrandswaard, Hoek van Holland, Hoogvliet, Maasland, Maassluis, Pernis of Spijkenisse.

Elk schooljaar maken we onze ambities met het onderwijs concreet met een jaarthema. In het schooljaar 2023-2024 luidt het thema: Hoe blijven we in balans? We zijn als school niet alleen een groep individuen, we zijn ook een gemeenschap. Verbondenheid en betrokkenheid gaan daarbij hand in hand. Vanuit vertrouwen en nieuwsgierigheid naar elkaar kun je je het beste ontwikkelen, persoonlijk en als school. Zo kunnen we meer betekenen voor de wereld om ons heen - ver en dichtbij - en kleuren we die weer een beetje mooier. Zó maken we samen de toekomst! 

Door aandacht te hebben voor diversiteit ontstaat eenheid en eigenheid en voel je je sneller gewaardeerd. Dat maakt dat je je sneller thuis voelt op school, als leerling, als medewerker en als ouder. Dit komt niet alleen de ontwikkeling van je eigen talenten ten goede. Je kunt op die manier zelf ook een actieve rol hebben in de groei van de mensen om je heen, niet alleen op school, maar ook met elkaar voor onze omgeving. Als we ons dat realiseren, maken we niet alleen onszelf sterker, maar zijn we ook daadwerkelijk samen Spieringshoek.

Onze ambities baseren we op de missie, visie en identiteit van onze school. Hierover lees je meer in onze schoolgids.