Dé school voor havo, atheneum en gymnasium

Op Spieringshoek ga je ervoor!

Spieringshoek is een katholieke school voor havo, atheneum en gymnasium waar leerlingen zich ontwikkelen tot plezierige, zelfstandige en evenwichtige mensen.

Je ontdekt wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Je krijgt het onderwijs dat bij jou past. De activiteiten die we daarnaast organiseren, maken van je tijd op de middelbare school een echte belevenis. Vol uitdaging en met de juiste ondersteuning. Spieringshoek heeft een gebouw op de grens van Schiedam en Vlaardingen.

Alles op Spieringshoek draait om goed onderwijs. Je mag erop rekenen dat medewerkers en docenten er alles aan doen om je voor te bereiden op je toekomstige rol in de maatschappij. Bij ons haal je het maximale uit jezelf.

Bij ons weet je waar je aan toe bent. We maken graag duidelijke afspraken en als er iets niet goed gaat, gaan we het gesprek met elkaar aan. Je mentor, de leerlingcoördinator, afdelingsleider, conciërges, docenten, antipestcoördinator of vertrouwenspersoon: je kan altijd bij iemand terecht. 

Spieringshoek staat aan de Van der Brugghenlaan 2 in Schiedam, vlakbij de metrostations Troelstralaan en Schiedam Nieuwland.

De meeste leerlingen komen op de fiets. Vooral uit Schiedam en Vlaardingen, maar ook uit Albrandswaard, Hoek van Holland, Hoogvliet, Maasland, Maassluis, Pernis of Spijkenisse.

Elk schooljaar maken we onze ambities met het onderwijs concreet met een jaarthema. In het schooljaar 2019-2020 luidt het thema: Niets is wat het lijkt! Met het onderwijs op Spieringshoek willen we je voorbereiden op je deelname aan de maatschappij. Het is daarbij belangrijk verder te kijken dan wat je zo op het eerste gezicht ziet en dat er niet te snel conclusies getrokken worden. 

Onze ambities baseren we op missie, visie en identiteit van onze school. Hierover lees je meer in onze schoolgids.