Dé school voor havo, atheneum en gymnasium

Toelatingsbeleid Sg Spieringshoek
Wil je je graag inschrijven op Spieringshoek? Dan vind je hieronder hoe dat precies in elkaar zit. Dat noemen we ook wel toelatingsbeleid. Er staat een hoop informatie. De belangrijkste punten zijn:
 
- Je bent van harte welkom als je minimaal een havo advies hebt
- Vanaf 1 maart kun je je aanmelden voor een persoonlijk aanmeldgesprek.
 
Hopelijk zien we jou volgend schooljaar op Spieringshoek!
 
Onderwijs
Spieringshoek is een open katholieke school voor havo, atheneum en gymnasium waar leerlingen zich ontwikkelen tot plezierige, zelfstandige en evenwichtige mensen.
 
Toelatingscriteria
Het basisschooladvies is leidend in ons aannamebeleid. Bij aanmelding is minimaal een havo-advies nodig. Met een basisschooladvies voor vmbo-tl/havo is registratie mogelijk. Als de basisschool na de centrale eindtoets in groep 8 het advies bijstelt naar havo kan de leerling alsnog ingeschreven worden.
 
Plaatsing
Spieringshoek heeft in het verleden altijd alle leerlingen kunnen plaatsen. Voor het komend jaar geldt dan ook dat we alle leerlingen vanuit groep 8 die zich aanmelden in de aanmeldperiode en voldoen aan de toelatingscriteria zullen plaatsen. 
 
Leerlingen met ondersteuningsbehoefte
Leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, zijn van harte welkom mits wij de benodigde ondersteuning kunnen bieden. De ondersteuning die op Spieringshoek wordt geboden staat in ons schoolondersteuningsprofiel.
 
Aanmeldingsprocedure 2021-2022
Vanaf 1 maart 2021 is via deze website een afspraak in te plannen voor een persoonlijk aanmeldgesprek op Spieringshoek. 
 
De aanmeldperiode in onze regio loopt formeel van 1 maart t/m 1 april. We voeren de persoonlijke aanmeldgesprekken echter in de week van 22 t/m 26 maart. Alle aanmeldingen in deze periode worden behandeld als gelijktijdig, waarbij we als aanmelddatum uitgaan van 1 april 2021.
 
Bericht van plaatsing
Voor 15 mei 2021 wordt een bericht van plaatsing verstuurd aan alle leerlingen die zich voor 1 april hebben aangemeld. Bij aanmelding na 1 april volgt uiterlijk 6 weken na de datum van aanmelding een bericht van plaatsing.
 
Inschrijving op Spieringshoek
Tijdens het aanmeldgesprek op school vullen jullie het papieren inschrijfformulier in. Gegevens uit dit formulier verwerken wij in ons leerlingvolgsysteem nadat de leerling is geplaatst. 
 
Vragen over de aanmeldprocedure?

 

Vragen over de aanmeldprocedure kunnen jullie stellen via: Info@spieringshoek.nl