Europese Examens Latijn en Grieks
18 december 2017
 
Het einde van het jaar nadert en dat betekent traditiegetrouw dat het tijd is voor de Europese Examens Latijn en Grieks.
 

Gymnasiasten uit heel Europa kunnen in hun eerste jaren Latijn en Grieks deelnemen aan de Europese Examens. Het examen bevraagt de leerlingen op het gebied van tekstbegrip, grammatica, taal en cultuur.

Het examen Latijn ging over de Trojanen en het houten paard dat zij op de kust aantroffen. Ook werden diverse goden afgevraagd en wat hun functies waren. Ook lastigere vragen over een diploma dat je nodig had om paarden te mogen wisselen en welke geluiden Latijnse dieren maken. En waar staat ook al weer het Pantheon van Hadrianus?

Bij Grieks staan traditioneel de avonturen van Herakles centraal. Hoe kwam hij ook al weer aan zijn helm en schild? Ook werd hij met een peplos in verband gebracht en was de vraag wat hier vreemd aan is. Maar je moet toch maar net weten dat ‘De Zuilen van Herakles’ een andere benaming is voor de Straat van Gibraltar is. Of hoe het paard heette waarop Herakles in de film van Walt Disney vliegt.

We zijn trots op de resultaten die onze gymnasiasten hebben behaald:

Demi Botokat (brons), Cansu Hasbek (brons), Pepijn van Huut (brons), Cas de Jonge (brons), Hannah Kap (brons), Sebastiaan Ketting (brons), Mert Koyuncu (zilver), Mandy Kwisthout (goud), Madeleine Močnik (brons), Giovanni Morelli (brons), Daniël Snoek (brons), Quinten van Veelen (brons), Romy van Veelen (brons 2x) en Daan Vrijenhoek (brons).

 De bijbehorende certificaten zullen later dit schooljaar tijdens de Gymnasiumavond uitgereikt worden.

ga terug
Agenda
maandag, 22 oktober
Herfstvakantie
dinsdag, 23 oktober
Herfstvakantie
woensdag, 24 oktober
Herfstvakantie
donderdag, 25 oktober
Herfstvakantie
vrijdag, 26 oktober
Herfstvakantie
zaterdag, 27 oktober
zondag, 28 oktober

 

Fotoalbum
Naar de fotoalbums