Op jacht naar Grieks-Romeinse kunst in Amsterdam
23 januari 2019
 
Op dinsdag 15 januari reisden onze gymnasiasten uit de brugklas en klas 2 af naar Amsterdam.
 

De dag stond in het teken van Grieks-Romeinse kunst en daarom brachten zij een bezoek aan het Allard Pierson Museum.

 

In het museum was het voor onze brugklasleerlingen een eerste kennismaking met voorwerpen uit de oudheid. In het museum zagen zij vrijwel bij binnenkomst een replica van de wolvin met de jongetjes Romulus en Remus. Daar moest natuurlijk even een groepsfoto gemaakt worden.

 

Op de afdelingen in het museum kwamen de leerlingen van alles te weten over het leven van de Egyptenaren, Grieken, Etrusken en Romeinen. Ze moesten hierbij goed kijken naar voorwerpen en aan de hand van vragen leerden zij over dieren in de oudheid, schrijven op papyrus en de laatste haarmode van een Romeinse matrona.

 

Aansluitend ging de groep naar de gipsenzolder waar het museum kopieën heeft staan van allerlei beroemde beeldhouwwerken uit de oudheid, zoals onderdelen van het Parthenon in Athene en de Laocoöngroep uit Rome. Ze leerden hier over de ontwikkeling van de Griekse beeldhouwkunst die zich van een Egyptische stijl langzaam perfectioneert tot een realistische weergave van mannen en vrouwen.

 

Na een heerlijke lunch in het koude Vondelpark was er nog een uurtje over om nog even naar het Leidseplein en de Leidsestraat in te gaan.

ga terug
Agenda
zaterdag, 25 mei
zondag, 26 mei
maandag, 27 mei
dinsdag, 28 mei
Leerlingen eerste drie uur vrij
woensdag, 29 mei
donderdag, 30 mei
Hemelvaartsdag
Hemelvaartsdag
vrijdag, 31 mei
Vrije dag, school gesloten

 

Fotoalbum
Naar de fotoalbums