Rijksmuseum
30 januari 2019
 
Ooit op Nova Zembla geweest of in de boekenkist van Hugo de Groot gezeten? De leerlingen uit de tweede klassen van het havo wél!
 

In de Teekenschool van het Rijksmuseum werd de workshop “Jij en de Gouden Eeuw gevolgd.’ In een tweeënhalf uur durend programma werd een inkijk geven in het leven in de zeventiende eeuw.

Gestart wordt met een toneelstuk waarin de museumdocenten ook nog eens acteurs blijken te zijn. Drie thema’s worden in een rap tempo behandeld. De klas wordt in drie groepen verdeeld. Daarna gaan de afzonderlijke groepen naar het museum om vooral te gaan kijken bij de Nachtwacht, de boekenkist en de klok die voor de keizer van China was bestemd, maar uiteindelijk in het Behouden Huys achterbleef. Tijdens de rondleiding stellen de leerlingen zoveel mogelijk vragen, want zo krijg je de informatie die in het laatste onderdeel van groot belang is.

In de Teekenschool gaat het verder. Per thema krijg je een belevenis. Zo levert Nova Zembla een bezoekje aan het Behouden Huys op, waar het kraakt dat het vriest en je de wind voelt waaien. In het donker en onder dekentjes krijg je het verhaal voorgeschoteld van de overwintering. De ijsberen krabben aan de schoorsteen.

Ten slotte wordt de Gouden Eeuw Kennis Quiz gespeeld, waarbij de leerlingen met behulp van stemkastjes hun opgedane kennis kunnen toetsen. De groep met de meeste punten krijgt een blik met stroopwafels.

Namens de sectie geschiedenis,

Mevrouw den Ouden

ga terug
Agenda
zaterdag, 25 mei
zondag, 26 mei
maandag, 27 mei
dinsdag, 28 mei
Leerlingen eerste drie uur vrij
woensdag, 29 mei
donderdag, 30 mei
Hemelvaartsdag
Hemelvaartsdag
vrijdag, 31 mei
Vrije dag, school gesloten

 

Fotoalbum
Naar de fotoalbums