Sg Spieringshoek speelt sterk ensemblestuk
26 maart 2019
 
Vrijdag 22 maart 19:30 uur zat het Hofpleintheater in Rotterdam helemaal vol.
 

. De laatste twee scholen speelden hun voorstellingen gedurende het 33e EAF scholieren theaterfestival in Rotterdam. Sg Spieringshoek sloot het festival af met de voorstelling MARKTPLAATS. Een voorstelling die gemaakt werd door kunst drama leerlingen met als festival thema: steden schuilen niet wanneer het regent. Sg Spieringshoek speelde een theaterstuk waarin een gasexplosie een samenleving en hun gezinnen kapot maakt. De personages in de voorstelling gaan op zoek naar een gezonde wederopbouw van hun bestaan.

Een sterk ensemblestuk! Zo luidt het juryrapport diezelfde avond. Op knarsend houtskool dat traag werd opgeruimd reageerden de spelers in het moment en luisterden naar elkaar. De tekstbehandeling en zang van Mimi Karskens gaf ons een helder inzicht in de stappen van het rouwproces.

Met de voorstelling MARKTPLAATS leverde de leerlingen van Sg Spieringshoek een opvallende acteerprestatie ende school werd daarom genomineerd door de jury voor: de ensembleprijs.

De voorstelling wordt op Sg Spieringshoek nog gespeeld voor medeleerlingen op woensdag 3 april a.s. Dan is de jaarlijkse vastenactie, een activiteitendag waarmee de school een goed doel steunt. Dit jaar is dat Stichting Straatkinderen Medellin, een stichting die zich inzet voor kinderen in de Colombiaanse stad Medellin die minder mogelijkheden hebben om aan hun toekomst te bouwen dan wijzelf.

ga terug
Agenda
donderdag, 22 augustus
vrijdag, 23 augustus
zaterdag, 24 augustus
zondag, 25 augustus
maandag, 26 augustus
dinsdag, 27 augustus
woensdag, 28 augustus

 

Fotoalbum
Naar de fotoalbums