Dé school voor havo, atheneum en gymnasium

Openingsviering schooljaar 2023-2024

Openingsviering schooljaar 2023-2024

Vorige week zijn we begonnen met een nieuw schooljaar.

Traditiegetrouw doen we dat met een openingsviering. Na de jaren met corona-maatregelen was het fijn om de opening van het schooljaar weer met elkaar in de aula te kunnen doen.

We hebben geluisterd naar de Rector, mevrouw Van Grol. Zij vertelde over het jaarthema van dit schooljaar: ‘Hoe blijven we in balans?’  Zij sprak ovr evenwicht hebben, over koorddansen in het leven en over de invloed die school kan hebben om je te helpen steeds weer opnieuw je balans in het leven te vinden.

Daarna las mevrouw Oosterom, docent levensbeschouwing, een bijbelverhaal voor. Dat verhaal ging over Jezus die ‘over het water liep’. Dat verhaal gaat natuurlijk over durven en niet angstig zijn. Maar het is ook een verhaal dat gaat over dat je steeds opnieuw ervaart dat je méér kunt dan je denkt. Dat je door te oefenen en gefocust te zijn steeds je eigen grenzen kunt verleggen.

Vervolgens zong Bregje den Ouden het lied ‘Mooi’, dat gaat over de schoonheid van de wereld en over de manieren waarop je in het leven kunt staan:

Hoe val je in slaap
Hoe begint je dag
Open je je ogen
Met een traan of met een lach

Weet je wat je hebt
Is de cirkel rond
Zie je wat er staat
Of mis je enkel wat er stond


Krijg je wat je wilt
Of zelfs meer dan wat je vroeg
Ben je tevreden met het minste
Of is het meeste niet genoeg

Daarna hebben enkele leerlingen en docenten geprobeerd niet uit balans te raken en over een soort balk te lopen. Best knap om dat voor een volle aula te durven. Complimenten, want het ging heel goed.

Tot slot heeft een aantal leerlingen en (nieuwe) docenten spontaan door de microfoon hun wensen en verwachtingen uitgesproken voor het komende schooljaar.

Wij hopen dat al jullie uitgesproken en onuitgesproken wensen en verwachtingen mogen uitkomen en dat het jullie lukt om een fijn en rustig schooljaar te hebben waarin je veel zult gaan balanceren en leren: over jezelf, over anderen en over de wereld om je heen.

Heel veel succes daarbij.

 

R. Kemper, docent levensbeschouwing


Naar home Naar het nieuwsoverzicht